Novosti Prvi kiparski simpozij u Imotskoj krajini

Naslovnica -> Novosti

Ivan Kujundžić, akademski kipar zajedno sa sinom Lucijanom Kujundžićem, mladom nadom, studentom kiparskva na ALU Zagreb, pokrenuo je prvi Kiparski simpozij u Imotskoj krajini.

Podijelite na Facebook

30.09. 2019.U organizaciji Gradske knjižnice "Don Mihovil Pavlinović" održana je kiparska radionica za djecu s posebnim potrebama, te onu posebno senzibiliziranu za kiparsku umjetnost. Radionica je održana u sklopu "Prvog kiparskog simpozija u Imotskoj krajini", kojeg Knjižnica u suradnji s akademskim kiparom, Ivanom Kujundžićem, autorom brojnih uspješnih kiparskih ostvarenja diljem Hrvatske, pa tako i ovog projekta, provodi od kraja kolovoza ove godine. Cilj Simpozija je objediniti znanost i struku s umjetnošću i kulturom, sve na korist zajednici, te obrazovno-odgojnom sustavu, odnosno svima onima koji rade s djecom kao posebno osjetljivom društvenom skupinom u svim fazama odrastanja i sazrijevanja. U pozitivnom okružju razvijamo zdravu i sretnu djecu.
U prepunoj dvorani, gdje se odvijala kiparska radionica, roditelji, prosvjetni djelatnici te djeca oduševljeno su se družili s kiparom, doc. dr.sc. Radenkom Kuzmanić-Šamija, subspecijalustom dječje neurologije, Ivanom Kujundžić, dipl. logopedinjom te knjižničarkama, Marijom Jović i Marijom Šućur.
Simpozij ide dalje. Organizatori su u pripremi brojnih predavanja, okruglih stolova te radionica. Kruna svega biti će kiparska izložba eminentnih kiparskih imena, među kojima će biti i mladih talenata poput Lucijana Kujundžića.

27.09. 2019. U sklopu "Prvog kiparskog simpozija u Imotskoj krajini" u petak 27. 09., u 15 h u Gradskoj knjižnici "Don Mihovil Pavlinović" organizirati će se kiparska radionica za djecu s posebnim potrebama. Djecu će kiparskim vještinama poučavati akademski kipar Ivan Kujundžić, inače autor cijelog projekta. U stručnom dijelu djecu će voditi Ivana Kujundžić dipl. logopedinja. Posebna gošća Simpozija je doc.dr.sc Radenka Kuzmanić Šamija, subspecijalista dječje neurologije. Svi zainteresirani roditelji, odgajatelji i nastavnici, te svi koji s djecom rade, su pozvani i dobro su došli, jer će imati jedinstvenu priliku logopedinji i neuropedijatrici postaviti pitanja o temama teškoća s djecom. Inače kiparska radionica organizira se kako bi se djecu senzibiliziralo to više za umjetnost i kulturu, ali i kao posebno ranjivu društvenu skupinu i socijaliziralo. Naime, upravo rad s prstima i taktilnost za djecu s posebnim potrebama, ističe docentica Kuzmanić-Šamija od izuzetne je važnosti za njihov razvoj.
Organizator se, stoga i odlučio na takvu radionicu.
Pored djece s posebnim potrebama na radionici će moći sudjelovati i djeca posebno zainteresirana za slikarsku i kiparsku umjetnost. U projekt je uključen i mladi budući akademski kipar Lucijan Kujundžić, koji u sklopu Simpozija priprema i izložbu.

30.08. 2019. PRVI KIPARSKI SIMPOZIJ U IMOTSKOJ KRAJINI

Ivan Kujundžić, akademski kipar zajedno sa sinom Lucijanom Kujundžićem, mladom nadom, studentom kiparskva na ALU Zagreb, pokrenuo je prvi Kiparski simpozij u Imotskoj krajini.

U organizaciju su uključene Gradska knjižnica i čitaonica "Don Mihovil Pavlinović" te Matica hrvatska na čelu s predsjednikom Milanom Glibotom.
-U Imotskom i Ivanbegovini, će se prožimati kiparstvo i umjetnost, struka i znanost, radionice i predavanja o likovnoj umjetnosti sa živim sudionicima kao i evociranje stručnih i znanstvenih recenzija najznačajnijih svjetskih, hrvatskih i na koncu imotskih kipara. Kiparski simpozij ima za cilj afirmaciju kulture i umjetnosti te njene prožetosti sa znanošću, kazao je Ivan Kujundžić, ujedno i autor cijelog projekta.

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 156 GODINA TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →