O nama Kontakt

Naslovnica -> Novosti

Kontakt i informacije

Podijelite na Facebook

www.knjiznica-imotski.hr

tel/fax 021/670-572

gradska.knjiznica.imotski@st.t-com.hr Ravnateljica dr.sc. Marija Jović, dipl. novinarka, dipl. bibl. - viša knjžničarka

knjiznica-imotski@st.t-com.hr Marija Šućur dipl. oec., dipl. bibl.

*****

Životopis: Marija Jović, ravnateljica - urednica stranice

https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/skolska-knjiga-za-vas/monografija-na-ponos-imoti-i-cijeloj-hrvatskoj/

https://shop.skolskaknjiga.hr/gradska-knjiznica-don-mihovil-pavlinovic-1868-2022.html

https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/u-gradsku-knjiznicu-uclanjen-je-svaki-peti-stanovnik-od-trogodisnjaka-do-80-godisnjaka-16438
http://mreza.tv/vijesti-26-04-2016/ Noć knjige 2016.

Marija Jović, ( Imotski, 29. studenoga 1973.) Diplomirala je 1998. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, smjer novinarstvo, s temom „Značaj i uloga modne fotografije na primjeru časopisa Svijet“, te stekla zvanje «diplomirani novinar».Doktorirala je na Fakultetu društvenih znanosti, 2012. g. na temu „Uloga diplomacije u razvoju turizma“ te tako stekla kvalifikaciju, doktorica društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomskih znanosti, znanstvene grane turizam. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, 2015. diplomirala je bibliotekarstvo temom „Uloga ravnatelja u promicanju kvalitete knjižničnih usluga“. U prosincu 2016. Položila je državno-stručni ispit za knjižničara.

Radila je kao ravnateljica Pučkoga otvorenog učilišta u Imotskom od 2002. do 2006., od kada se, do danas nalazi na dužnosti ravnateljice Gradske knjižnice „Don Mihovil Pavlinović“ Imotski http://knjiznica-imotski.hr/. (Samostalno uređuje i administrira stranicu kao i facebook, instagram i youtube stranicu knjižnice https://www.facebook.com/knjiznicaimotski.hr. Upravo njezinim zalaganjem i trudom te kontaktima s relevantnim institucijama Imotski je dobio jednu od najmodernijih i estetski najljepših Gradskih knjižnica u Republici Hrvatskoj. Do kraja 2011. godine radila je u redakcijama dnevnih novina u Republici Hrvatskoj, kao što su Večernji list i 24 sata, te u redakcijama informativnog programa na županijskim televizijama, ATV-u i TV Jadran. Od 2006. do danas sudjelovala je na više međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova iz oblasti društvenih znanosti, komunikologije i turizma te bibliotekarstva te je  objavila više znanstvenih i stručnih radova. Bibliografija do sada objavljernih radova i knjiga nalazi na na poveznici Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI.

https://www.bib.irb.hr/pretraga?operators=and|Jovi%C4%87,%20Marija%20%2831882%29|text|profile. Broj znanstvenika 339420. 

te dio radova na poveznuci https://independent.academia.edu/Jovi%C4%87Marija

 Bila je članica uredništva časopisa Zbornik radova međimurskog veleučilišta iz Čakovca te časopisa Putokazi - Fakultet društvenih znanosti.

Aktivno se služi engleskim jezikom u govoru i pismu.

Kao informacijski stručnjak izvrsno se služi računalnim alatima te pretraživanjem informacija putem interneta.

Posjeduje B kategoriju upravljanja automobilom.

Objavila je  četiri knjiga „Uloga diplomacije u razvoju turizma“ Školska knjiga, 2015., „Uloga ravnatelja u promicanju kvalitete knjižničnih usluga Synopsis, 2018., „Knjižnice kao novi oblik pružanja usluga u hotelima“ V.B.Z. 2020., "Gradska knjižnica Don Mihovil Pavlinović 1868-2022" Školska knjiga 2022. Glavna je urednica Zbornika na 519 stranica s međunarodnog znanstvenog skupa, "Mislima i pogledima s harnošću Mati Ujeviću 1901.-1967.)"  "Thoughts and visualizations with kindness to Mate Ujević (1901 -1967)",  a koji je organizirala ispred Gradske knjižnice „Don Mihovil Pavlinović".  U zborniku kojem su urednici i Krešimira Gudelj i Josip Lasić je zastupljeno 29 radova hrvatskih i europskih znanstvenika na temu života i rada istaknutog enciklopediste, začetnika hrvatske enciklopedije, dr. Mate Ujevića.

 Aktivno mentorira studente informacijskih znanosti i bibliotekarstva sa sveučilišta u Zadru, Mostaru i Zagrebu.

Završila je i zahtjevni dvogodišnji projekt katalogizacije samostanske zbirke Franjevačkog samostan u Imotskom. Građa je prema stručnim oznakama formirana prema zbirkama i odjelima od 15. stoljeća do danas. Vrijedna građa samostanske zbirke je tako upisana i u registar nematerijalne kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Više na linku:

https://www.knjiznica-imotski.hr/novost-zavrsen-projekt-katalogizacije-samostanske-knjizne-zbirke-

Cjelokupna građa samostanske zbirke rađena u Metelu može se pogledati na poveznici https://library.foi.hr/lib/index.php?page=knjiznica&B=1638&lok=&E=

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 155 GODINE TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →