Novosti Posjeti osnovnoškolaca 15.10.-15.11. 2021.

Naslovnica -> Novosti

Mjesec hrvatske knjige

Podijelite na Facebook

(25.10.2021.)

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, nacionalne manifestacije koja se već desetljećima održava od 15. listopada do 15. studenoga, odlučili smo posjetiti Gradsku knjižnicu „don Mihovil Pavlinović“.

Ovogodišnji šestaši jedva su dočekali otići u knjižnicu jer  prošle školske godine, zbog strožih epidemioloških mjera, nisu bili u mogućnosti ostvariti navedeni posjet.

Hodajući ulicama posutim lišćem, učenici su jedva čekali vidjeti predivnu zgradu u kojoj je knjižnica smještena. Veliki broj njih rekao je kako nije ni znao da imamo gradsku knjižnicu ni da je smještena gotova pa u središtu grada.

U knjižnici nas je dočekala ravnateljica Marija Jović, pokazala nam sve odjele knjižnice te pohvalila naš posjet iz dva razloga – obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige te Godine čitanja.

Na učenike je najveći dojam ostavila zlatna Biblija koju posjeduje naša knjižnica. U razgovoru s ravnateljicom saznali su koja je najstarija knjiga koju posjeduje naša knjižnica, koliko je stara sama knjižnica, zašto nosi ime don Mihovila Pavlinovića…

Puni dojmova vratili smo se u školu. Nadamo se da je ovaj naš posjet neke učenike potaknuo vratiti se u knjižnicu, učlaniti se i posuđivati knjige. Davno je naš Tin rekao kako je knjiga poslastica.

E, pa zasladimo se svi!

Slike se nalaze u fotogaleriji.    Ivana Petričević, prof.

http://os-jvperic.skole.hr/#mod_news

***

(22.10.2021.) Profesorice i nastavnice iz osnovne škole Stjepan Radić Imotski; Ivana Petričević, Maja Perić te Josipa Zdilar u Mjesecu hrvatske knjige počastile su svoje razrede izletom u Gradsku knjižnicu. Što reći, osim bravo za vrijedne nastavnice, koje iz godine u godinu, naročito u Mjesecu knjige djeci nastoje usaditi ljubav za neprocjenjivu vrijednost pisanog blaga u knjigama. Ono što je važno naglasiti je i to, kako pristojna i blaga djeca sutra postaju ljudi vrijedni divljenja od kojih možemo samo učiti. Roditelji i nastavnici, hvala vam na vašem trudu.

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 155 GODINE TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →