Novosti Posjet učenika 2.a i 2. b razreda

Naslovnica -> Novosti

Uvijek smo sretni kada nam u obilazak Knjižnice dođu naša djeca. Pametne glavice sve upijaju, sve primjećuju i ne libe se pitati i komentirati. Danas su nas sretnim posjetom obradovali učenici 2. razreda Osnovne škole Josip Vergilij Perić s učiteljicama Katijom Nikolić i Milenom Ivkošić.
***
Tekst Osnovne škole Josip Vergilij Perić- Katija Nikolić
POSJET UČENIKA DRUGIH RAZREDA GRADSKOJ KNJIŽNICI

Učenici 2. a i 2. b razreda naše Škole, zajedno sa svojim učiteljicama Katijom Nikolić i Milenom Ivkošić danas su posjetili Gradsku knjižnicu „don Mihovil Pavlinović” Imotski i upoznali se s njezinim radom.

U knjižnici ih je dočekala knjižničarka Marija Šućur koja je učenicima ispričala kako se mogu učlaniti u knjižnicu, kako se knjige zadužuju i razdužuju, provela je učenike kroz knjižnicu i upoznala s odjelima i sadržajima koje ona nudi (predškolski odjel, školski odjel, srednja škola, odjel za odrasle, arhiv knjiga...) Učenici su ponovili kako se čuvaju knjige i saznali što se sve može raditi u knjižnici osim posuđivanja knjiga. Tako su saznali da u knjižnici mogu koristiti različite igre i igračke, da mogu crtati i sudjelovati na kreativnim radionicama, da mogu prisustvovati književnim susretima i još mnogo drugih stvari.

Sve to su učenici pažljivo slušali i postavljali zanimljiva pitanja. Naučili su i koliko je važno da zavole knjige, jer će im knjige pružiti nova znanja i obogatiti im rječnik. Knjižničarka je posebno naglasila koliko je važno čuvati knjige, ne oštećivati ih, jer knjige trebaju služiti i mnogim drugim ljudima koji ih žele posuditi
nakon njih.

Od knjižničarke Marije dobili su poklon, straničnik s lizalicom za slatko čitanje knjiga.
                                          Katija Nikolić, učiteljica RN

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 155 GODINE TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →