Novosti Nove radionice #IRIMCroatianMakers

Naslovnica -> Novosti

10.07.2020.

na našim stranicama nudimo vam kao posjetiteljima naših stranica besplatni novi edukacijski portal "Izradi", kojemu možete pristupiti ovdje. Osim novih i ažuriranih edukacijskih materijala, novost portala je mogućnost korisnika da se registrira i upiše besplatne online tečajeve poput programiranja micro:bita. Prolaskom kroz tečajeve korisnik osvaja bedževe i napreduje na našoj rang ljestvici znanja i vještina programiranja.

Za vas smo izdvojili posebnu stranicu na "Izradi" portalu na kojoj možete pronaći primjere online radionica za održavanje u knjižnici. Poveznica na tu stranicu je ovdje. Na njoj se trenutno nalaze 3 radionice za micro:bit.  Uskoro ćemo dodati nove primjere radionica pa vas pozivamo da redovito pratite stranicu. Za svaku od radionica smo izdvojili predloženo vrijeme trajanja, potrebnu opremu i opis. Dodatno se uz svaku radionicu nalazi i link, kako biste mogli pristupiti radionici. Na kraju radionice se nalazi anketa za koju vas molimo  da je svakako ispunite kako bi osvojili poseban bedž – Bedž iz knjižnice.

 

08.06. 2020.

#IRIMCroatianMakers
Jedna od brojnih radionica u sklopu projekta Digitalne knjižnice za lokalni razvoj, 17.06, više informativna, s planovima za daljnji rad, a koje se odvijaju u organizaciji IRIM - Croatian Makers u Gradskoj knjižnici, održana je s djelatnicama.
Pored edukacije djelatnica, te donacije vrijedne opreme, radionice IRIM-a pohađaju i brojna imotska djeca, koje im knjižničarke održavaju, nakon prijeđenih stupnjeva edukacija.
Uskoro u Knjižnicu stiže i oprema za mjerenje ekoloških varijabli, a prođemo li uspješno natječaj i roboti te 3D printer.
Novim preojktom dobili smo priručnike "Osnove digitalnog stvaralaštva uz micro:bit". Svi koji se žele detaljnije upoznati s osnovama digitalnog stvaralaštva imaju priliku informirati se tako iz stručne literature, sastavljene od IRIM-ovih edukatora Ane Tolić, Doriana Tepića i Paola Zenzerovića.

Ulažući stečeno znanje u djecu pridonosimo budućem razvoju sredine u kojoj živimo, a što je osnovna nit vodilja poslovanja Gradske knjižnice "Don Mihovil Pavlinović".

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 156 GODINA TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →