Novosti Mjesec hrvatske knjige

Naslovnica -> Novosti

U ritmu čitanja

Podijelite na Facebook

(11.11.2019.)

Na obljetnicu smrti velikog Tina Ujevića, 12. studenoga tradicionalno u suradnji s Radio Imotskim, a ujedno i u Mjesecu hrvatske knjige, obilježavamo na poseban način Dan poezije Tina Ujevića, u izboru Marije Jović i interpretaciji Katarine Boban. Čitajući Tinove stihove, u eter, namjera je na jedan poseban način upriličiti Tinov dan, kako bi što veće mnoštvo ljudi uživalo i nadahnjivalo se poezijom prožetom blistavim sjajem i čarolijom riječi.Budite sutra s nama u Mjesecu hrvatske knjige i na valovima Radio Imotskoga.

SVAKIDAŠNJA JADIKOVKA

...Jer meni treba moćna riječ,
jer meni treba odgovor,
ili ljubav, ili sveta smrt.

Gorak je vijenac pelina,
mračan je kalež otrova,
ja vapim žarki ilinštak.

Jer mi je mučno biti slab,
jer mi je mučno biti sam
(kada bih mogao biti jak,

kada bih mogao biti drag),
no mučno je, najmučnije
biti već star, a tako mlad!

(29.10.2019.)

Ima li ljepšeg događaja u Mjesecu hrvatske knjige od posjeta djece O.Š. Tin Ujević iz Krvodola, koji nam recitiraju i pjevaju pjesme velikog Tina Ujevića. Djeca su u posjet Gradskoj knjižnici s pripremljenim dvosatnim programom došla s učiteljicom Marijom Ujević Nenadić. Dio atmosfere možete pogledati  na fotografijama...

Učenici O.Š. Tin Ujević su nam recitirali stihove Tina Ujevića, prepričavali Tinove anegdote...propitkivali i kritički razmišljali. U objavljenoj brošuri donosimo i dio njihovih radova. Zanimali su ih i uvezi starih loklanih novina Imotske krajine. Na žalost, u novije vrijeme uvezi se ne izrađuju. Možda bi trebalo razmisliti i o tome.
Ne možemo se oteti dojmu koliko inteligentne djece susrećemo, s koliko znatiželje upijaju pisanu riječ... Uživali smo.
Hvala učiteljici Mariji Ujević Nenadić što nas je podsjetila koliko krasnih glavica raste oko nas.

Cijela brošura s radovima djece može se pogledati u knjižnici O.Š. Tin Ujević.

(24.10. 2019.)

Mjesec hrvatske knjige obiluje aktivnostima i dosegao je svoj puni maksimum. Tijekom Manifestacije izdvajamo trenutke, koji nas posebno oduševe s djecom. Danas smo se družili s učenicima iz O.Š. Josip Vergilij Perić. Male oštroumne glavice o svemu su nas informirale, bile smo i pred zidom pametnih pitanja koja su zahtijevala iscrpne odgovore. A slušale smo i priče, koje su nam djeca interpretirala.
Bravo za profesoricu Ivanu Petričević.

 

U ritmu čitanja...
Mjesec hrvatske knjige u Knjižnici je počeo vedro. Puno dječjeg smijeha radoznalih pitanja i nadasve radosti. Do 15. studenog, našim članovima, velikim i malim posjetiteljima te svima onima sklonima knjizi i kulturi čitanja otvaramo svoja vrata. Očekuje nas pregršt događanja; promocija, izložbi, pričaonica i radionica, čak i spontanih književnih kružoka, koji su se s godinama uvriježili i postali neizostavni dio kulturne scene Grada.
U Mjesecu knjige također besplatno možete vratiti zaboravljene knjige.

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 156 GODINA TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →