Novosti Međunarodni dan dječje knjige

Naslovnica -> Novosti

Međunarodni dan dječje knjige, 2. travnja obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Prilika je to i za obilježavanje 10. rođendana nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja"Čitaj mi!".

Kampanju "Čitaj mi!", uz podršku Ministarstva kulture i medija, partnerski provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo uz podršku UNICEF-a s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodimo i u nadolazećim godinama, kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postane što intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja.

U Gradskoj knjižnici Don Mihovil Pavlinović čitanje djeci naglas održala je diplomirana knjižničarka Marija Šućur. Knjižničarka je iz stručno preporučenih slikovnica čitala naglas djeci iz O.Š. Ivan Leko Proložac te P. Š., koji su posjetili Knjižnicu s učiteljicama Marom Milas, Ivkom Nikolić i Marijom Maršić. Bravo učiteljice, bravo djeco i bravo knjižničarko!!!

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 155 GODINE TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →