https://www.facebook.com/share/p/15skFTRhGM/
Klimatska kuharica te Znanost i umjetnost doživljaja hrane naslovi su dviju kuharica koje su predstavile dr.sc. Sanja Tišma ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose te dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić znanstvena savjetnica pri IRMO institutu. Predstavljanje Klimatske kuharice prvo je u nizu predstavljanja koje autorice planiraju po Hrvatskoj. Autorice su u knjigama donijele jedan posve novi znanstveni pristup spremanju i doživljaju hrane. Posjetitelji su nakon predstavljanja doživjeli nezaboravan doživljaj okusa. Međunarodno nagrađivani chef Ante Jonjić i predsjednik Ceha ugostitelja imotski Mirko Tolić šefovi su kuhinja koji su za posjetitelje pripremili i servirali nekoliko jela iz kuharica modificiranih između ostalog na pjenici od naranči ili graška. Cijela večer protekla je u jednom nezaboravnom doživljaju okusa i riječi, potvrđujući potencijal gastrodiplomacije na sveopće zadovoljstvo svih nazočnih.