Novosti dr. sc. Marija Jović

Naslovnica -> Novosti

Od Grubanca Hlapčića Imoćanina preko Don Mihovila Pavlinovića pa sve do STEM revolucije postojimo...

Podijelite na Facebook

"Uloga diplomacije u razvoju turizma" 2015.

Osim domaćim i stranim diplomatima, knjiga nudi dovoljno dobro i pouzdano polazište i novinarima, studentima, stručnjacima za odnose s javnošću te stručnim turističkim djelatnicima koji se bave strategijom razvoja hrvatskoga turizma, a koji bi trebali i mogli domaću i europsku, odnosno svjetsku javnost informirati o turističkim mogućnostima koje se nude na području Republike Hrvatske.

Marija Jović

"Uloga ravnatelja u promicanju kvalitete knjižničnih usluga" 2018.

Knjižnice su danas prepoznatljivi simboli kulture jedne sredine pa, usuđujem se reći, i prestiža. Sredina koja ima razvijenu knjižničarsku politiku smatra se duhovnijom, civliziranijom i aktualnijom na svim poljima društvenog utjecaja. Slijedom uvodnog teorijskog i istraživačkog dijela knjige stvorile su se pretpostavke za konstruktivniju ulogu ravnatelja i voditelja knjižnica u promociji vlastite knjižnice, ali i općenito u promoviranju kulture pojedinog mjesta, grada pa i države. Marija Jović

"Knjižnice kao novi oblik pružanja usluga u hotelima" 2020.

U knjizi se na jednom mjestu na jasan i pregledan način obrađuje uloga knjižnica u razvoju turizma i hotelijerstva te potvrđuje njihova povezanost i njihov nemjerljiv potencijal. Ona je osvježenje ne samo zbog svog inovativnog sadržaja nego i načina kojima su dva naizgled različita područja, knjižnice i hoteli, spojeni u cjelinu.

Pojedini sadržaji mogu izravno poslužiti u edukacijske svrhe, a atraktivni opisi najpoznatijih svjetskih hotelskih knjižnica sigurno će privući i knjigoljupce i putnike.

Marija Jović

Dodatna zanimljivost knjige je što je autorica imala slobodu sama dizajnirati naslovnicu. Hvala V.B.Z.-u.

"Gradska knjižnica Don Mihovil Pavlinović Imotski 1868.-2022."

https://www.skolskiportal.hr/.../monografija-na-ponos.../

Od Grubanca Hlapčića Imoćanina preko Don Mihovila Pavlinovića pa sve do STEM revolucije...

Od te 1870. pa do 14. studenoga 2005., kada je otvorena Moderna samostalna usta­nova Gradska knjižnica i čitaonica Don Mi­hovil Pavlinović, i to zauzimanjem današ­nje ravnateljice dr. sc. Marije Jović, prošlo je 135 godina. To je vrijeme opisano u po­glavljima Od franjevačke samostanske knjižnice do Imotske čitaonice, Rad knjiž­nice 1980-ih i 150. obljetnica utemeljenja knjižnice, IRIM projekti i STEM revolucija u kojoj dr. Jović znalački opisuje trnovit put osamostaljenja knjižnice...Ravnateljici Gradske knjižnice "Don Mihovil Pavlinović" dr.sc. Mariji Jović treba posebno zahvaliti na gorljivoj želji i inicijativi te autorskom i priređivačkom maru uloženome u nastanak ove monografije. Na ponos Imoti i cijeloj Hrvatskoj. dr.sc. Ante Žužul. Urednica ovog luksuznog elegantnog izdanja je gđa. Miroslava Vučić

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 155 GODINE TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →