Novosti Čitam, dam, sretan sam

Naslovnica -> Novosti

Međunarodni dan darivanja knjiga

Podijelite na Facebook

Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj

Gradska knjižnica i čitaonica Pula devetu godinu zaredom organizira akciju prikupljanja slikovnica u povodu Međunarodnog dana darivanja knjigakoja se održava pod geslom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj.

Svi koji se žele uključiti mogu od 14. do 28. veljače  donijeti očuvane rabljene ili nove slikovnice u Knjižnicu, a oni će se pobrinuti da knjige dođu u prave ruke.

Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti na čitanje i kod njih pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju, a obilježava se 14. veljače. Darujući svoje slikovnice ili knjige drugima, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će drugoj djeci to značiti, djeca uče koliko je lijepo i važno pomagati.

Obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga pokrenula je knjižničarka Amy Broadmoore 2012. godine. Otad je njezina inicijativa postala međunarodni projekt, a u Hrvatskoj se provodi u sklopu nacionalne kampanje Čitaj mi! U intervjuu za književni blog Commongoodbooks Broadmoore je navela da je inicijalna ideja bila razmjenjivati knjige, a odjek njezine akcije na društvenim mrežama Twitter i Instagram bio je ugodno iznenađenje. Zato je počela ohrabrivati ljude da organiziraju slične događaje i u svojim zajednicama, a dojmove podijele koristeći oznaku #bookgivingday.

GALERIJA SLIKA


POVIJEST 156 GODINA TRADICIJE GRADSKA KNJIŽNICA DON MIHOVIL PAVLINOVIĆ

Želim znati više o povijesti →